Vaniljwhoopies
40 små kakor, alltså 20 whoopies
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 krm salt
1 tsk vaniljsocker
100 g rumstempererat smör
1 1/3 dl socker
1 ägg
1 dl mjölk
1 msk créme fraiche
Värm ugnen till 175 grader. Blanda mjöl, bakpulver, salt o vaniljsocker. Vispa smör o socker vitt och pösigt. Rör ner ägget. Vänd försiktigt ner mjölblandningen, tex med en slickepott, och rör tills allt blandas. Tillsätt till sist mjölken och créme fraichen. Klä plåtar med bakplåtspapper. Spritsa eller klicka ut smeten till kakor stora som en femkrona. De flyter ut lite i ugnen, så placera dom inte för tätt. Grädda i mitten av ugnen i 10 min.
Jordgubbsfyllning
50 g rumstemererat smör
2 dl florsocker
2 msk riktig koncentrerad jordgubbssaft
några droppar röd karamellfärg
florsocker till dekoration
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar